Tweede verdachte opgepakt voor dodelijk schietincident Breda

Een 41-jarige man uit Etten-Leur is woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda. Op 6 januari kwam een 60-jarige Bredanaar hierbij om het leven. 

De verdachte, genaamd Piet S., is een bekende in het criminele milieu in West-Brabant. 

Woensdagochtend is hij met toestemming van de officier van justitie in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Op het woonwagenkamp in Etten-Leur waar hij woont, is woensdag naar bewijs gezocht.

Op donderdag 17 maart werd in verband met deze zaak een 43-jarige man uit Sprundel als verdachte aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. 

Motief

Slachtoffer Van der Linde woonde op een woonwagenkamp in Breda. Piet S. maakte samen met Peter van der Linde deel uit van de vriendenkring van oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender. Bronnen melden dat Piet S. aan lager wal is geraakt en grote schulden opbouwde bij beiden.

Piet S. nodigde Van der Linde uit voor het feest dat in het café in Breda werd gehouden op de avond van zijn dood. Zijn geldproblemen zijn mogelijk een motief geweest voor de liquidatie, al gaat de politie daar niet op in.

Klaas Otto beschuldigde Piet S. er vorige maand nog van dat hij het op zijn leven had gemunt. Otto denkt dat hij aan een moordaanslag is ontsnapt toen hij in februari naar het woonwagenkamp in Etten-Leur werd gelokt.

Piet S. zat in de gevangenis in Grave een korte celstraf uit vanwege het bezit van een vuurwapen. De politie vond het wapen bij hem nadat hij in februari werd betrapt bij een inbraak bij familie van Otto op het woonwagenkamp in Bergen op Zoom.

Schietincident

De politie kreeg op vrijdag 6 januari rond 23.30 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving van het Dijkplein en de Lunetstraat in Breda schoten had gehoord. Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaargewonde man liggen.

De dienders begonnen direct met reanimeren, dat later werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Het mocht niet meer baten: het 60-jarige slachtoffe is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Lees meer over:
Tip de redactie