Flinke cheque voor aanpassen van woonwensen in Klundert

Wethouder Jaap Kamp heeft woensdag in een woning aan het Dennepad in Klundert symbolisch, in de vorm van een reusachtige cheque, de eerste Stimuleringslening van de gemeente Moerdijk uitgereikt aan Ria en Piet Mol. 

De gemeente Moerdijk heeft deze Stimuleringsregeling samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) ontwikkeld. Als enige gemeente in Nederland biedt Moerdijk bewoners de mogelijkheid om op drie verschillende gebieden hun woning te verbeteren.

De gemeente Moerdijk is de enige gemeente die met de Stimuleringslening drie pakketten tegelijk aanbiedt. Door de uitgebreide mogelijkheden kunnen bewoners zelf kiezen voor maatregelen die passen bij hun woonwensen: een betere beveiliging, energiebesparing, langer thuis kunnen wonen of een combinatie daarvan.

Trots

Wethouder Jaap Kamp was er trots op dat hij eerste Stimuleringslening mocht toekennen aan een van de inwoners. "De heer Mol uit Klundert heeft een aanvraag gedaan voor alle drie de mogelijkheden van de Stimuleringslening en de SVn heeft de aanvraag goedgekeurd. Dit betekent dat er in totaal een lening van 22.000 euro verstrekt mag worden aan de familie Mol, waarmee het wooncomfort naar eigen wensen verbeterd kan worden. Ik ben hier erg verheugd over. Ook fijn dat hiermee de kwaliteit van onze woningvoorraad verder verbetert."

Levensloopbestendig

Ria en Piet Mol wonen bijna dertig jaar in Klundert. Eerst in de Eikenlaan en nu al heel lang in het Dennepad met uitzicht op een gedeelte van de Klundertse grachten. Piet Mol: "We wilden ieder jaar iets aan onze woning verbeteren, maar nu kunnen we dat in keer doen. Dat scheelt heel veel rommel."

Hij vertelt dat het invullen van de aanvraag hem was meegevallen. Na hier en daar offertes te hebben aangevraagd, gaat het echtpaar de komende tijd zonnepanelen laten installeren, de enkel glas ramen voorzien van dubbelglas, een badkamer beneden inrichten en de woning inbraakvrij laten maken en voorzien van rookmelders. De lening die ze via de regeling hebben afgesloten is voor vijftien jaar tegen een rente van een procent.

Tip de redactie