Bouw zwembad de Banakker in Etten-Leur officieel van start

Al een paar weken zijn er bouwactiviteiten op het terrein waar in Etten-Leur het nieuwe zwembad en de Nieuwe Nobelaer gaan verrijzen. Donderdagmorgen werd de bouw van deze aanwinsten voor Etten-Leur symbolisch ingeluid. 

Onder grote belangstelling werd door de wethouders Jan van Hal en Ron Dujardin in eendrachtige samenwerking met onder andere de de bouwers van Pellikaan uit Tilburg en twee leerlingen van basisschool de Klankhof de symbolische handeling voor het zwembad verricht.

Door leerlingen van de Klankhof (die normaal gesproken met schoolzwemmen in het oude bad bezig waren) werden tekeningen in een grote tijdscapsule gestopt. Ron Dujardin: "Als er in de verre toekomst archeologen onderzoek gaan doen in de bodem hier, dan komen ze hier jullie tekeningen tegen."

In optocht ging het naar de bouwput, waar Isa en Tessa samen met de wethouder de tijdscapsule in de grond stopten. Samen met de kraanmachinist mochten ze het gat dicht gooien. Isa en Tessa: "Dat vonden we eigenlijk nog wel het spannendste van alles."

Lees meer over:
Tip de redactie