Kunstfontein mogelijke eyecatcher voor nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

De 10-jarige Bas Geerts Bas van basisschool ’t Carillon in Etten-Leur heeft het beste concept voor een mogelijke eyecatcher voor de nieuwbouw van cultureel centrum Nieuwe Nobelaer aan de Parklaan gemaakt. 

De afgelopen weken ontwierpen leerlingen uit groep 6 van diverse scholen in Etten-Leur eyecatchers voor de nieuwbouw. Hiervoor kregen ze onder andere les van beeldend docent Natalie Timmers van Nieuwe Nobelaer. 

Alle deelnemers kwamen dinsdagmiddag bij elkaar voor de prijsuitreiking. Na het welkomstwoord van Natalie Timmers kreeg architect Roel ten Bras het woord. Hij vertelde verrast en vol lof te zijn over alle inzendingen. "Al jullie kunstwerken bieden mij veel inspiratie. Ik denk dat menig ontwerper jaloers zou zijn op jullie creativiteit." Ook wethouder Jan van Hal was zeer onder de indruk van alle kunstwerken en belichtte in een korte toespraak het belang van cultuureducatie.

Kracht 

De gemaakte kunstwerken varieerden enorm: van 2D tot 3D en van strak tot zeer kleurrijk. "Het was nog niet eens zo heel gemakkelijk voor de jury om een winnaar uit te kiezen. Ieder kunstwerk is prachtig op zijn eigen manier en heeft zijn eigen kracht", aldus directeur Hilda Vliegenthart van Nieuwe Nobelaer.

Bij het selecteren van de winnaar heeft de jury gelet op een aantal belangrijke aspecten: het ontwerp moest interactief zijn, het moest weergeven dat Nieuwe Nobelaer voor iedereen is en het moest – eigenlijk vanzelfsprekend – vrolijk zijn. Het ontwerp ‘De kunstfontein’ van de 10-jarge Bas Geerts van basisschool ’t Carillon voldeed het beste aan de wensen van de jury en werd daarmee bekroond tot het winnende kunstwerk. Als prijs ontving de hele klas van Bas theaterkaartjes voor de voorstelling Dummie de Mummie, die het komende seizoen in Nieuwe Nobelaer te zien is.

Naast de hoofdprijs werden er ook prijzen uitgereikt aan kunstwerken die door de jury genomineerd waren voor de aanmoedigingsprijs. In de prijzen vielen de ontwerpen van BSO de Leest, de Hasselbraam, de Klankhof en de Vincent. Deze klassen mogen gezamenlijk een workshop naar keuze volgen bij Nieuwe Nobelaer.

Tip de redactie