Renovatie suikerentrepot in Standdaarbuiten van start gegaan

De provincie Noord-Brabant heeft 380.000 euro beschikbaar gesteld om de buitenkant van het suikerentrepot aan de Mark in Standdaarbuiten te renoveren. 

De gedeputeerde van de provincie met de portefeuille leefbaarheid en cultuur, Henri Swinkels (SP), gaf maandag het startschot voor de renovatie door een al voorbewerkt gat in de zuidgevel van het gebouw dicht te metselen.

Metselaar Peter Nagtzaam uit het dorp had al wat voorwerk gedaan zodat het klusje in enkele minuten geklaard was. De gedupeerde was samen met de wethouder van de gemeente Halderberge, Frits Harteveld, vanuit Oudenbosch met een veerpontje naar Standdaarbuiten gevaren.

Voor deze wijze van vervoer was gekozen omdat het de bedoeling is dat vanaf 25 mei leerlingen van het voorgezet onderwijs in Oudenbosch met hetzelfde pontje naar school kunnen varen. Anderen kunnen ook van het pontje gebruik maken tijdens de kunstmanifestatie, die van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei en van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni in het depot wordt gehouden.

Gouden toekomst

Henri Swinkels was niet alleen naar Standdaarbuiten gekomen om symbolisch een gat dicht te metselen, maar ook om samen met de wethouder van Moerdijk, Jaap Kamp, en eigenaar Adrie Kuijstermans het startdocument te tekenen als start van het project herbestemming suikerentrepot Standdaarbuiten.

Kuijstermans was dan ook niet alleen blij met de vergunning om met het pontje te gaan varen, maar ook met het startdocument. Die moet het depot een gouden toekomst geven.

Subsidie

De gemeenteraad van Moerdijk ziet zijn plan om in het pand appartementen, bedrijfsruimtes, winkeltjes en eventueel een supermarkt te vestigen wel zitten. Jaap Kamp liet wel weten dat een eventuele subsidie vanuit de gemeente een moeilijke zaak is omdat wettelijk geen zakelijke initiatieven gesubsidieerd mogen worden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie