De wielerronde in Standdaarbuiten is in de loop der jaren zo uitgebreid dat het een hele wielerdag is geworden. Zo begon de 69e editie zondag om 10.00 uur met liefst zeven races voor basisscholieren.
 

Om 11.45 uur volgde de handbike race van een uur en een ronde, waarna er in de middaguren wielerraces werden gehouden voor Elite en Beloften, Junioren Vrouwen en Juniorenmeisjes en werd er aan het eind van de middag afgesloten met een criterium voor Junioren.

De wielerronde van Standdaarbuiten is een van de wielerrondes die nog over is van de vele rondes die vroeger in de kernen van de gemeente Moerdijk werden gehouden.

Over zijn ook nog de jeugdronde in Moerdijk en de profronde in Zevenbergen. De ronde in Standdaarbuiten voorziet dus duidelijk in de behoefte van de wierrenners om te kunnen koersen.

Bekers

De dikke banden races trokken veel publiek. Aan de races deden dit jaar meer dan honderd kinderen mee en dat is een record in Standdaarbuiten.

Er viel voor de jongens en meisjes ook heel wat te verdienen zondag. Alleen al meedoen leverde heel wat op. Zo was er voor iedereen een T-shirt, een pet en een medaille aan een kleurig lint.

Voor de eerste drie per categorie waren er daarnaast bekers en bloemen en voor de winnaars hetzelfde plus een horloge. De sponsorcommissie had dus goed werk verricht.

Bloemen

De kinderen die met de bloemen naar huis gingen waren Storm Dekker, Luuk Klijn, Nienke Frijters, Brett Timmer, Julia Peters, Lars Zuijkerbuik, Lies Smallegange, Nick de Rooij, Sieme Elfring, Chad Roks, Reza Roks, Marijn Slee en Roos Smallegange.

De voorzitter van het wielercomité, Louis Koevoets, reikte de prijzen uit. Voor Judith Withagen had hij een bloemetje voor het vele werk dat ze verzet had voor de ronde van Standdaarbuiten.

Coryfeeën

Aan de handbike races deden heel wat coryfeeën mee, die internationaal veel hebben gewonnen. Vanuit het hele land waren de handbikers naar Standdaarbuiten gekomen en ze brachten handbikes mee in heel veel vormen en formaten. De meesten van hen bereden hun bike liggend, maar een enkele deed dat in zittende houding.

Een van de toppers die meedeed was Laura de Vaan uit Den Bosch. Zij won op de Paralympische Spelen twee zilveren en twee bronzen plakken en hoopt zich voor de volgende spelen te kwalificeren.

Verlamd

Uit Standdaarbuiten zelf deed Mischa Hielkema mee. Hij raakte enkele jaren geleden verlamd door een motorcrossongeluk. In de handbike sport is hij erg succesvol met Nederlandse kampioenschappen op zowel de tijdrit als ritten in lijn.

In Standdaarbuiten gingen de handbikers weg voor een uur biken plus een ronde. Voor de start werd Hielkema nog even geïnterviewd door de speaker. Al snel na de start vormden zich enkele groepjes, die ver uit elkaar kwamen te liggen. Geen wonder omdat de diverse categorieën samen van start gingen. Na hun finish werd de wielerdag besloten met de wedstrijden van de wielrenners in de diverse categorieën.