Zondagochtend om 8.00 uur stonden de eerste fietsers al aan de start op het Trivium in Etten-Leur. 

Zij wilden graag de Servais Knaven Classic rijden en ervaren wat een toertocht de meester grotendeels zelf voor het fietsvolk had uitgezet. De gewezen winnaar van onder andere Parijs Roubaix startte zelf de naar hem vernoemde tocht in een groep met oud-profs Max van Heeswijk en Martin van Steen om 9.30 uur.

Ook dochters Britt en Senne reden mee. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot fietste niet mee maar wenste hen en alle andere toppers een goede en veilige rit toe.

Zesde editie

Zondag werd de zesde editie verreden. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 85, 125 en 210 kilometer. Tevens was er de mogelijkheid deel te nemen aan een familietocht van 25 kilometer. De organisatie was in handen van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur.

Voorzitter van de Servais Knaven Classic Niels Mensink: "Ik heb mijn vuurdoop als voorzitter doorstaan. Er zijn ruim 750 toerfietsers aan de start verschenen. De populairste afstand is de 125 kilometer."

"Servais heeft deze keer een flinke vinger in de pap gehad bij het uitzetten van de route. Zodat de deelnemers op plekjes komen waar ze nog nooit zijn geweest bijvoorbeeld door stukken mooie natuur in België. Iedereen is vol lof over de route."