Alweer de 41ste editie van een perfect georganiseerde Kennedy- en Baroniemars is een feit. 

De start van de 80 kilometer lange Kennedymars was op 5 mei om 22.00 uur. Winnaar Leonard Vermeulen uit Sint Willebrord meldde zich zaterdagmorgen om tien voor negen als eerste bij de finish.

De deelnemers aan de Baroniemars voor de veertig, dertig en twintig kilometer startten zaterdagochtend tussen 7.00 en 9.00 uur. Na afloop konden de liefhebbers zich na hun sportieve prestaties in een stoel op het terras van café zaal Roeloffs laten zakken, want over het weer hadden ze niets te klagen.

94 mensen plakten tachtig kilometer aan hun schoenzolen, 69 deelnemers deden de veertig kilometer, 84 sportievelingen pakten dertig kilometer door het buitengebied van Etten-Leur en 81 wandelaars de twintig kilometer.

De opkomst was groot dit jaar, volgens het bestuur te danken aan het feit dat die een week eerder was dan gewoonlijk. Geen concurrentie van de Kennedymars in Hilversum en Moederdag pas de volgende week.

Mooi

Winnaar Leonard Vermeulen loopt pas één jaar, door heel Nederland, maar met uitstekende resultaten, zoals laatst in Sittard waar hij finishte met een tijd van 10.39 uur.

Wesley Lassooij kwam met groot tamtam met zijn kameraden om half twaalf binnen om zijn medaille en certificaat, uitgeput maar glunderend, in ontvangst te nemen. De eenentwintigjarige Rotterdammer deed voor de eerste keer mee aan de Kennedymars.

Buffet

Robert Kalkman uit ’s Gravendeel heeft de Baroniemars van 30 kilometer gedaan. "Het is net een wandelend buffet", vindt hij. "Jammer dat de gerechten wat ver uit elkaar liggen." 

Hij loopt zo’n 1.000 kilometer per jaar in Zuid-Holland en Noord-Brabant. "Maar ik loop het liefst in Brabant. Iedereen is super vriendelijk, fijne mensen, en de omgeving is heel mooi. Ik kom hier graag."

Sponsje

Bert Timmermans moet na aankomst even opgekikkerd worden door EHBO’er Liesbeth de Vree die hem met een paar colaatjes en een verkoelend sponsje op het hoofd weer oplapt.

"Het is een beetje warm en mijn derde tachtig kilometer in negen dagen tijd. Ik heb er de komende drie weken nog drie op het programma staan."