Zaterdag vierde de Jeugd Biljart Vereniging Amorti haar 50-jarig bestaan. Dat gebeurde in de accommodatie in de Dr. Arienslaan met een receptie en een barbecue. 

De feestelijkheden rond het 50-jarig bestaan waren zaterdag nog maar het begin van de jubileumvieringen. Er komt volgende week zaterdag een bingo, op 20 mei is de finale van de gewestelijke kampioenschappen en op 27 mei de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd in teamverband.

Het hoogtepunt van het 50-jarig bestaan vindt plaats op 18, 19 en 20 augustus met de strijd om de Coupe Van Beem voor vertegenwoordigende teams uit Nederland, België en Duitsland. Aan dit toernooi doen de jeugdkampioenen van de drie landen mee. 

70 leden

Toen het eigen gebouw werd betrokken had Amorti ruim 70 jeugdleden. Nu zijn dat er negen. Het bestuur doet veel om jeugd te interesseren voor de biljartsport. Zo zijn ze twee jaar geleden in zee gegaan met Moerdijk Fit. Vijf basisscholen uit Zevenbergen doen daar met de groepen 6 en 7 aan mee. Dat leverde wat leden op.

De biljartaccommodatie in Zevenbergen biedt plaats aan zes wedstrijdbiljarttafels en twee matchbiljarttafels, inclusief bestuurskamer en kleedruimte. De accommodatie is geschikt voor de organisatie van toernooien en kampioenschappen.

Voorzitter Walter van Donken vertelt dat de vrijstaande biljartzaal voor het grootste gedeelte door vrijwilligers wordt onderhouden.