Raadslid Simon de Hoon van het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) is in een brief aan het college van burgemeester en wethouders in de bres gesprongen voor de omwonenden van de villa aan de Ouwer in Etten-Leur, waar in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart een verwoestende brand woedde. 

Volgens De Hoon ondervinden de omwonenden nog steeds veel hinder van de nasleep van de brand.

Naast schade hebben ze volgens hem last van opwaaiend roet, de constante geur van verbrand materiaal, een niet goed afgesloten perceel met instortgevaar wat de aandacht trekt van baldadige jeugd, ramptoeristen, een afgesloten trottoir met losliggende tegels en zicht op het pand.

De omwonenden zouden graag zien dat de overlast tot een minimum beperkt wordt, zo schrijft Simon de Hoon aan het college van burgemeester en wethouders.

Explosies

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is overigens nog steeds niet afgerond. Direct na de brand werd rekening gehouden met kwade opzet, met name omdat rond de klok van 1.00 uur in die zaterdagnacht bij de villa aan de Ouwer knallen gehoord werden die mogelijk op explosies duidden.

Korte tijd later sloegen de vlammen uit het dak van de woning, die toebehoort aan drugscrimineel Johan V. Die was enkele weken daarvoor veroordeeld voor vier jaar cel vanwege zijn aandeel bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de haven van Rotterdam.

De rest van het gezin was op het moment van de explosies in de villa niet thuis.