De Stichting Yellow Roses Foundation organiseert op zaterdag 20 mei in Etten-Leur voor het twaalfde jaar de jaarlijkse beauty verwendag speciaal voor vrouwen met een levensbedreigende ziekte zoals kanker.

Op deze dag kunnen zij heerlijk genieten samen met lotgenoten.

De vrouwen worden door de vrijwilligsters van Yellow Roses Foundation op 20 mei helemaal in de watten gelegd, zodat ze aan het eind van de dag ontspannen, mooi en met een lachend gezicht weer naar huis gaan. Of zoals oprichtster Sandra Wijkhuisen van de stichting zegt: "Een glimlach op het gezicht van een zieke vrouw is onbetaalbaar."

In 2005 las Sandra Wijkhuisen in de Bode een piepkleine advertentie waarin schoonheidsspecialistes opgeroepen werd om mee te doen met de landelijke verwendag voor vrouwen met kanker. Het trof haar zo, mede omdat het jaar ervoor haar schoonmoeder was overleden aan alvleesklierkanker en besloot mee te doen. Haar eerste klant overhandigde haar een prachtige bos gele rozen.

Lievelingsbloemen

"Onvoorstelbaar, want dit waren ook de lievelingsbloemen van mijn schoonmoeder. Ik vond dit geen toeval en vertelde haar waarom ik zo ontroerd reageerde. We zijn even apart gaan zitten en hebben allebei een potje zitten huilen."

Voor Wijkhuisen was dit een teken dat ze op de goede weg zat. "Helaas had ik maar ruimte en tijd voor slechts zes vrouwen. Ik vond het verschrikkelijk dat ik niet nog meer dames kon helpen, want ik heb er een paar af moeten wijzen." Daarom besloot zij om het in het jaar daarna grootser op te zetten en werd de Stichting Yellow Roses Foundation in het leven geroepen.

Aanmelden

Vrouwen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte uit de gemeenten Etten-Leur, Rucphen, Zundert, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal en Steenbergen kunnen zich nog tot 10 mei aanmelden voor de twaalfde beauty verwendag.