In de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur zijn woensdagmiddag tien mensen aangehouden na het aantreffen van een hennepknipperij in een woning aan de Cellostraat.

De politie stuitte op de hennepknipperij na een tip die binnen was gekomen via WhatsApp van een oplettende buurtbewoner. Die had gezien dat er grote zakken met hierin vermoedelijk softdrugs naar binnen werden gedragen in de woning.

Verschillende collega’s van het politieteam Weerijs gingen na de melding ter plaatse. Eenmaal op de Cellostraat aangekomen sloegen een aantal verdachten direct op de vlucht. Na een achtervolging te voet, konden zij door de aanwezige politiemensen snel aangehouden worden.

Gezien het grote aantal verdachten werden twee van hen met politieboeien aan een lantaarnpaal nabij de woning vastgemaakt. Dit werd gedaan om de achtervolging naar de overige verdachten voort te kunnen zetten. Later werd ook nog een verdachte aangetroffen in een hondenhok in de tuin van de woning.

Personenauto’s

In de woning werd door de politie tien kilogram geknipte hennep aangetroffen. Verder waren ruim 130 kilogram hennepplanten aanwezig, die nog geknipt moesten worden. De politie heeft in overleg met de officier van justitie de hennep door een gespecialiseerd bedrijf laten vernietigen. Verder werden drie personenauto’s, die in de omgeving geparkeerd stonden, in beslag genomen.

Opiumwet

In het pand en tijdens een zoekactie in de omgeving zijn uiteindelijk in totaal tien verdachten opgepakt. Naast de 51-jarige bewoner uit Bulgarije, werden verder zes Bulgaarse mannen en drie vrouwen gearresteerd in de leeftijd van 22 tot en met 42 jaar. Ze zijn aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Alle verdachten werden ingesloten in het cellencomplex voor verder onderzoek.