In de aanloop naar het op 1 en 2 september te houden culinaire evenement Lekker Etten-Leur met hieraan voorafgaand de uitreiking van de Beste Ondernemers Visie (BOV) trofee, vindt op donderdagavond 11 mei de Pré-BOV bijeenkomst plaats van JCI Etten-Leur (voorheen Junior Kamer Etten-Leur). Locatie hiervan is dit keer de theaterzaal van de KSE.

Naast de kandidaten voor de BOV trofee, presenteren zich op deze avond ook de genomineerden voor de Rabobank Beste Starter Prijs. De winnaar van de laatste categorie wordt nog dezelfde avond door de jury bekend gemaakt.

Die jury bestaat uit Ferda van Benthem (Asselbergs & Klinkhamer Advocaten), Joost van Rooij (Witlox VCS) en Linda Hopmans (Randstad). Voor de Rabobank Beste Starter Prijs komen vier bedrijven in aanmerking.

Het zijn startende ondernemingen van na 1 januari 2015, die origineel en innovatief zijn en reeds successen hebben geboekt: Appels & Peren, Woed, Cherry Berry Productions en Mosquito Marketing, Concept en Strategie.

Toegevoegde waarde

Voor de BOV trofee 2017 is het thema dit jaar Partners in Business. Hiervoor komen afzonderlijke bedrijven in aanmerking die hun sterkte behalen door samen te werken, met elk hun eigen core-business, maar tezamen een toegevoegde waarde bieden als totaalproduct of -dienst aan hun afnemer.

De vijf kandidaten zijn: Pit Passion In Travel (The Travel Company Reisburo Etten-Leur & PEP Creative Concepts), Jansen, Brouwers & Bouwman (Jansen Hoveniers, Brouwers Houtbouw & Bouwman Zwembaden), Recht Wel Juristen & Mediators (Recht Wel Juristen & Apple Tree Mediation), Building Events, Miss Troubleshooter & Mind For Marketing (Sabrina Taskin, Esther de Vroomen en Renate Manders) en Perficio, Pia & Wisi (Perficio Adviseurs, Pro Industrial Automation & WiSi Consultancy). Drie van hen worden deze avond door de al genoemde jury genomineerd voor de BOV trofee.

Tafelgesprek

De Pré-BOV vindt plaats in late night style, ofwel een tafelgesprek met alle kandidaten, de jury en de BOV-winnaar van vorig jaar (De Kruidenaer), omringd door circa 250 bezoekers.

Het tafelgesprek wordt geleid door presentatrice Karin Bruers en side-kick Peter Nooijens. Bruers is bekend van haar carrière als stand-up comedian en cabaretière. Nooijens is ondernemend Leurenaar en oud-lid van JCI Etten-Leur.