De gemeente Moerdijk heeft Pieter Korteweg, nieuwe beheerder van Fort de Hel, voorgesteld. Korteweg uit Klundert ontvangt op 10 mei de sleutel van het fort. 

Zijn plan werd als beste beoordeeld uit de uiteindelijk twee inschrijvingen.

Korteweg, 31 jaar, is als boerenzoon geboren en getogen in de Beaumontpolder, onderdeel van de Sabina-Henricapolder. Na zijn studie Bedrijfskunde en verschillende banen, heeft hij van zijn passie zijn beroep gemaakt. Hij verzorgt gastronomie op locatie met puur ambachtelijke streekproducten.

De plannen van Korteweg met Fort de Hel richten zich dan ook op het aanbieden van arrangementen voor kleine groepen. Daarnaast wil hij de verbinding maken tussen de verschillende forten, maar ook met de mensen uit de naaste omgeving. "Iedereen moet zich straks welkom voelen."

Episode

Wethouder Thomas Zwiers noemt het een nieuwe episode in de geschiedenis van het fort. "We zochten naar het schaap met de vijf poten en die lijken we gevonden te hebben in Pieter. Hij wil de omgeving betrekken bij Fort de Hel en zijn passie vormgeven op deze unieke locatie. Dat is precies wat de gemeente Moerdijk voor ogen heeft."

De (her)opening van het fort zal ruim voor de zomervakantie plaatsvinden.