Voor Koningsdag hadden zowel Etten als Leur, zoals gebruikelijk, hun eigen programma’s. De nadruk in Etten lag, naast de traditionele Oranjemarkt, op de druk bezochte aubade die dit jaar voor het eerst in de Binnentuin achter het Oude Raadhuis werd gebracht. In het Leurse Schoenmakerspark en omgeving gingen de festiviteiten ’s middags van start. Daar werd de traditionele zeskamp vervangen door de Power Challenge.

De aubade nieuwe stijl had een intiem karakter in de Binnentuin. Onder het spelen van het Wilhelmus begeleidde muziekvereniging Constantia leden van scouting Paulus bij het hijsen van de vlaggen van Nederland, Noord-Brabant en Etten-Leur.

Het Cloveniersgilde bracht de vendelgroet, onder toeziend oog van burgemeester, wethouders, alle gedecoreerden van heden en verleden en overige genodigden en belangstellenden. Tot slot bracht het Jongerenplatform Etten-Leur een demonstratie op BMX-fietsen, skateboards en steps.

Oranjemarkt

Buiten de Binnentuin was het redelijk druk op de Oranjemarkt op het Raadhuisplein, de Markt en de Oude Bredaseweg. Zolders waren leeggehaald en de meegebrachte spullen, uitgestald op de grond of in kraampjes, werden met verve aan de man gebracht.

Evenals vorig jaar werd  het overdekte winkelcentrum betrokken bij de vrijmarkt. De slimmerikken die de weerberichten in de gaten hadden gehouden, stonden daar warm en droog. Maar gelukkig was het buiten ook droog.

Uitleven

Om twee uur ’s middags gaf burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot het startsein voor de feestelijkheden in het Schoenmakerspark in Leur. Met een gezellig muziekje op de achtergrond kon de jeugd zich uitleven met de gebruikelijke oud-Hollandse spelletjes op het kinderplein. Daarnaast was er grote belangstelling voor een ritje op de pony en de springkussens. De pannenkoeken in Molen de Lelie, van zelf gemalen meel, vonden gretig aftrek.

De Power Challenge was een uitdaging voor mannen en vrouwen met kracht. Eerst een pingpongballetje in een glas met bier gooien, vervolgens vijf rondjes om een paaltje rennen om de geest te verzetten en dan armpje drukken en de koe bij de horens vatten.