Terwijl de koninklijke familie de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander in Tilburg doorbracht, vierden veel inwoners van de gemeente Moerdijk hun eigen feestje op Koningsdag.

Ballonnen oplaten, een versierde fietsenwedstrijd, pony rijden, de vrijmarkt en zelfs een oude taartenrace stonden op de programma’s van de diverse Oranjecomités.

In Zevenbergschen Hoek startte Koningsdag al op tijd met het hijsen van de vlag door burgemeester Jac Klijs in de speeltuin aldaar. Na het Wilhelmus en een toost op de koning, werden de versierde fietsen opgesteld om een ronde door het dorp te gaan. Voor de senioren was er ’s middags weer de gezamenlijke lunch in het dorpshuis.

Overvol

De vrijmarkt waarmee Koningsdag in Zevenbergen begon, kon rekenen op heel veel belangstelling. Niet alleen van bezoekers, maar ook het aantal deelnemers overtrof de verwachtingen. Sommigen moesten hun waar uitstallen buiten het Haventracé, omdat het overvol was.

Ook in Zevenbergen werd een versierde fietsenwedstrijd gehouden, later op de middag gevolgd door een hilarische oude taartenrace. De deelnemers moesten eerst een taart versieren en met deze creatie een parcours met rollator afleggen. Winnen was bij alle wedstrijden van ondergeschikt belang.

Oranjelunch

In Willemstad was op de Parade een tent neergezet en in Klundert konden mensen deelnemen aan de Oranjelunch in het Cultureel Centrum. In Fijnaart werd de vernieuwde Voorstraat bij de Koningsdagsactiviteiten betrokken. De aubade trok hier zeker tweehonderd aanwezigen en dat is in het verleden wel eens minder geweest.

In Standdaarbuiten was er een heuse primeur. Daar werd voor het eerst de Timberwolfstraat gebruikt als spelletjesstraat in plaats van de voetbalvelden.