De oudgedienden van Hockey Club Zevenbergen (HCZ) die in 1992 de eerste uitwisseling met Chelmsford Hockey Club uit Engeland meemaakten, kijken reikhalzend uit naar het 25-jarig jubileum van deze uitwisseling.

Zij waren de initiatiefnemers van dit evenement. Destijds een toernooiweekend voor de veteranen, inmiddels een toernooiweekend voor de jeugd.

Dit jaar vindt de uitwisseling van 28 april tot en met 1 mei in Zevenbergen plaats. Voor de huidige toernooicommissie een goede reden om de grondleggers en veteranen van weleer te bedanken door hen allen uit te nodigen voor een Chelmsfordreünie.

Ton Hendriks, Henk Ras en Ernst Ridder zijn drie van de oud-veteranen. Inmiddels hebben zij allen een respectabele leeftijd bereikt en de hockeystick aan de wilgen gehangen, maar het hockeyhart klopt nog steeds.

Weerzien

Voor de reünisten wordt het dan ook een weerzien met oude bekenden. "Helaas is er één van ons overleden, maar als het goed is komt iedereen die uitgenodigd is", zegt Hendriks.

Het Chelmsfordtoernooi staat voor gezelligheid, saamhorigheid en verbroedering op het sportveld licht Henk Ras toe. "Dat was toen zo en dat is nog steeds zo. We kennen elkaar."