Tijdens de traditionele lintjesregen op de dag voor Koningsdag gingen burgemeester Jac Klijs en wethouder Jaap Kamp van de gemeente Moerdijk woensdag met negentien koninklijke onderscheidingen op pad om deze uit te reiken aan de trotse en verraste ontvangers. 

Marjoleine de Wit uit Willemstad en Jan van Kouwen uit Klundert werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige zeventien decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De volgende personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Arie van der Giessen en Maaike Lankhuizen uit Willemstad, Jeff van Alphen, Kees van der Wel en Joke Krijnen uit Klundert, Ineke de Keijzer, Jeanne van Ham, Adrie van Nieuwenhuijzen en Paula de Rooij uit Fijnaart, Emmy Lormann en Corrie Withagen uit Zevenbergschen Hoek, Peter Magielse en Netty Oomen uit Standdaarbuiten, Jan Weterings uit Zevenbergen en Ad van Geel uit Langeweg.

Jan-Luc Matthee uit Zevenbergen en Roel van Dijk uit Klundert verbleven woensdag in het buitenland. Zij werden door burgemeester Jac Klijs persoonlijk telefonisch op de hoogte gebracht van de verleende onderscheiding.