Leur Kleurt Oranje houdt op donderdag 27 april alweer voor de twaalfde keer het Koningsfeest. Volgens traditie verricht burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot van Etten-Leur in het Schoenmakerspark de officiële opening met een toast van Oranjebitter.

Na de opening gaan de kinderen naar het kinderplein, waar ze zich kunnen uitleven met allerlei spelletjes. Met pony rijden, pannenkoeken bakken, schminken en ballonnen vouwen, verzorgd door Magic Thijs.

Maar er is nog meer op deze dag. Vanaf 14.00 uur wordt weer geprobeerd een Enjoy the Challenge weg te zetten, een activiteit voor ruige jongens en meiden, mannen en vrouwen vanaf vijftien jaar. Kracht, snelheid en behendigheid wordt hierbij gevraagd om als beste kanjer uit de bus te komen. Aanmelden kan tijdens de middag zelf. 

Verder 'keert' rugbyclub REL weer even terug naar de Leur om een demonstratie te geven waar geïnteresseerden aan deel kunnen nemen. De hele dag is er verder muziek van een drive-in show en vanaf 17.00 zijn er ook optredens te verwachten van Mister Nightlife en Amanda Hummé.

Omstreeks 20.00 uur is het gedaan met alle activiteiten.