Stichting Zin In Etten-Leur (ZIEL) organiseert dit jaar voor het eerst Café de Kleine waarheid, een avond om met elkaar van gedachten te wisselen en een andere kijk te krijgen op de stellingen die voorbij komen. 

Jaarlijks organiseert ZIEL een thema waar twee maal per jaar een wisselend programma over wordt aangeboden. Hierbij zet een groep enthousiaste bewoners zich in op het gebied van kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving.

Vijf mannen en drie vrouwen zijn de bedenkers en de organisatoren van de activiteiten van stichting ZIEL. "Wij zijn vrijwilligers uit Etten-Leur en vormen een organisatie die zich sinds tien jaar bezighoudt met kunst, cultuur, spiritualiteit en zingeving", zegt Betsie Netten.

De Lambertuskerk is voor ZIEL de thuishaven waar zij hun activiteiten kunnen organiseren. Zij maken echter ook gebruik van andere locaties, zoals het Trouwkerkje of voor hun nieuwe activiteit, de Menmoerhoeve. Op donderdag 27 april van 20.00 tot 22.00 uur wordt daar het eerste Café De Kleine Waarheid georganiseerd.

Waarheid

Op die avond worden de onderwerpen mens en welzijn, natuur en duurzaamheid en werk en zinvolle vrije tijd ter tafel gebracht. Twee gespreksleiders gaan ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

"Mensen krijgen dagelijks veel informatie. Bijvoorbeeld via de mail of kranten en worden vervolgens met een mening opgezadeld. Maar is die mening wel de jouwe? Misschien zie je 'de waarheid' wel op een heel andere manier. Daar gaan we over praten. Het gaat erom dat je een ruimere blik op het geheel krijgt en rijker naar huis gaat", aldus Netten.