De aubade tijdens Koningsdag in Etten-Leur wordt dit jaar niet gehouden op het plein voor het bordes van het Oude Raadhuis, maar in de Binnentuin. Dat heeft de Oranjestichting Etten-Leur bekendgemaakt. 

De Binnentuin is het plein tussen de bioscoop, het Stadskantoor en de Van Gogh Kerk.

De Oranjestichting hoopt met de verplaatsing te bereiken dat de aubade een iets intiemer karakter krijgt dan voorheen. Op het tijdstip van de aubade, 10.30 uur, is op het plein voor het Oude Raadhuis namelijk ook sinds jaar en dag de Oranjemarkt al in volle gang.

Aan de aubade wordt medewerking verleend door het Cloveniersgilde Etten, muziekvereniging Constantia, de scouting en jongeren van het Jongerenplatform Etten-Leur. Deze jongeren geven, na de opening door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot, een demonstratie op BMX-fietsen, skateboards en steps.

Clinic

Dit alles vindt plaats onder het toeziend oog van de nieuwe dragers van een Koninklijke onderscheiding (lintje) en inwoners die dit al eerder ontvingen. Na afloop van deze aubade vindt een besloten bijeenkomst plaats, die aangeboden wordt door de gemeente Etten-Leur.

Buiten verzorgen de jongeren na het vertrek van de genodigden een clinic voor iedereen die eens wil ervaren hoe het is om te stunten met fietsen, stepjes of skateboards. Iedereen, jong en oud, mag dit uitproberen, want er er is voldoende materieel aanwezig.

Reveille 

Koningsdag 2017 begint voor de Oranjestichting Etten-Leur op donderdag 27 april weer om 8.00 uur met het blazen van de reveille door Particolare. Dat gebeurt op verschillende plekken in de gemeente, onder andere bij het Withof, Brede school De Vleer, Contrefort en de Egelantier.

Een uur later vindt de oecumenische dankdienst plaats in het Trouwkerkje in Etten-Leur Noord onder leiding van pastor Alida van Veldhoven.