De derde editie van de Move tegen Pesten in Etten-Leur van Claudia Verlind en haar partner Martijn Verdaasdonk heeft vrijdag nog meer kinderen bereikt dan bij de twee voorgaande edities. Bijna 1.700 kinderen dansten vrijdag mee op diverse schoolpleinen in Etten-Leur. 

De Move tegen Pesten is een van oorsprong Belgisch initiatief, dat Claudia Verlind enkele jaren geleden met goedkeuring van KETNET naar Nederland haalde. "Tijdens mijn opleiding danstherapie aan de Fontys heb ik geleerd hoe dans en beweging het verschil kunnen maken als het gaat om sociale vaardigheden." 

Toen Verlind zag hoe de Move tegen Pesten in België letterlijk en figuurlijk kinderen in beweging zette om een statement te maken, nam zij zich voor om dit ook in Nederland te gaan organiseren.

Rondje

De eerste editie vond plaats in 2015 op een zaterdagmiddag op het Raadhuisplein met deelname van zo’n tweehonderd kinderen. Vorig jaar waren dat er al 1.200. De leerlingen van diverse scholen kwamen toen bijeen op het terrein van atletiekvereniging Achilles.

Vrijdag, bij de derde editie, werd een rondje gemaakt langs acht scholen in Etten-Leur. Verlind: "De week waarin de Landelijke Dag tegen Pesten valt is ieder jaar een enorm drukke week voor de scholen, onder andere vanwege de CITO-toets en op vrijdag ook de Koningsspelen. We wilden het toch niet voorbij laten gaan en hebben daarom de Move tegen Pesten gecombineerd met de Koningsspelen. De scholen organiseren dan vaak sport- en spelactiviteiten en daar past dansen mooi bij."

Tussen 9.00 en 15.00 uur werd achtereenvolgens gedanst bij de Springplank, bij de Toverlaars en ’t Kofschip (op Brede school Het Voortouw), op de Klankhof, de Hasselbraam, IKC de Vincent, de Hofstee en de Leest.