Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had niet de intentie om de eigenaren van camping Fort Oranje in Rijsbergen crimineel te noemen. 

Dat zei de landsadvocaat donderdag in een kort geding dat was aangespannen door Cees Engel, de bezitter van het vakantiepark aan de Bredaseweg.

Begin dit jaar bracht Asscher een bezoek aan Fort Oranje. Dat deed hij toen SBS6 een zesdelige documentaire 'Fort Oranje: camping of krottenwijk?' uitzond over de problemen op de camping. Hij had het toen over 'maffia-achtige toestanden'.

Gewenste rectificatie

Volgens de advocaat van Cees en zoon Jan Engel hebben zij met de nuancering van Asscher hun gewenste rectificatie al binnen. Als hij deze uitspraak eerder had gedaan, was het kort geding volgens hen helemaal niet nodig geweest. Desondanks willen zij uit principe toch nog een uitspraak van de rechtbank.

In de tv-uitzendingen kwamen veel problemen rondom Fort Oranje aan bod. Presentator Dennis van der Geest sprak met verschillende bewoners en ging met de wijkagent op pad die zich alleen met de camping bezighoudt. Op 8 mei volgt de uitspraak van de rechtbank.