Sportfondsen Exploitaties BV 2 uit Amsterdam gaat zo goed als zeker de exploitatie van het nieuw te bouwen zwembad De Banakker in Etten-Leur voor haar rekening nemen.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Mochten er tot eind april geen (juridische) bezwaren bij de gemeente ingediend worden, dan is de opdracht definitief.

In de periode van oktober 2016 tot maart dit jaar heeft de gemeente Etten-Leur voor de exploitatie van het nieuwe zwembad een Europese openbare aanbestedingsprocedure doorlopen. Het doel was een marktpartij te contracteren die, binnen de gestelde financiële kaders, de exploitatie van het nieuwe zwembad De Banakker risicodragend kan uitvoeren voor een periode van tien jaar.

Het personeel van huidig zwembad De Banakker is op de hoogte gebracht van de nieuwe exploitant en de daarmee op handen zijnde privatisering. Deze medewerkers zijn nu werkzaam bij de gemeente en treden in dienst bij Sportfondsen Exploitaties 2 BV op het moment dat het nieuwe zwembad klaar is. Naar verwachting is dat op 1 juli 2018.

Accommodatie

Eerder al, vorig jaar zomer, kreeg Pellikaan Bouwbedrijf B.V. uit Tilburg van de gemeente Etten-Leur de opdracht om het nieuwe zwembad te bouwen en te onderhouden. De nieuwe accommodatie krijgt onder andere een wedstrijdbad van 25 meter lang en 15,4 meter breed, een instructiebad van 15 meter lang en 9 meter breed en een peuterbad.

Verder onder andere een glijbaan, een duikplank (in het wedstrijdbad) van 3,5 meter, whirlpools, zonnebanken, horeca, een terras en een waterspeelplaats (een zogeheten spraypark) met ligweide. Het buitenzwembad keert in de nieuwbouw niet meer terug.