Elk jaar mogen bewoners, verzorgenden en familie een wens in de wensboom van de Vrienden van Avoord hangen. Mevrouw Monsieurs (79), bewoonster van woongroep 17 in Het Anbarg in Etten-Leur, had bij een verzorgende een wel heel speciale wens neergelegd. 

Monsieurs is in haar leven nooit getrouwd geweest, gewoon omdat het er nooit van is gekomen.

Daarom had ze de wens ooit nog eens een trouwjurk te dragen. De Vrienden van Avoord honoreerden dit verzoek, waarna het team van woongroep 17 aan de slag ging om deze wens uit te voeren.

Joke Pielanen, verzorgende van woongroep 16 en 17, hing de wens van mevrouw vorig jaar mei in de boom. "In oktober kregen wij te horen dat het verzoek uit de boom was gehaald en dat we die mochten gaan realiseren. Maar alleen een bruidsjurk passen vonden we wel een beetje karig, waarna we besloten om er gewoon een hele mooie dag van te maken met alles erop en eraan."

Woensdag was de grote dag. Joke Pielanen verzorgde 's ochtends mevrouw Monsieurs en maakte haar op. Zelf wist ze toen nog niets van wat haar te wachten stond. Dat werd wel duidelijk toen Joke samen met een collega haar de bruidsjurk liet passen. 'We hebben haar toen natuurlijk wel verteld wat de bedoeling was."

Compleet

’s Middags om 13.00 uur kwamen de gasten inclusief familie en om 13.30 uur de ambtenaar van de burgerlijke stand. "En die heeft eigenlijk het hele team getrouwd met haar. Dat was wel heel leuk en grappig", zegt Pielanen. "Het werd gewoon een complete bruiloft."

Na de plechtigheid was er een receptie waar mevrouw Monsieurs een bruidstaart kreeg aangeboden van een plaatselijke bakkerij. Als afsluiting was er een gezellig samenzijn met muziek, die verzorgd werd door Rini van de Veeken uit  Sint Willebrord.

Genoten

Mevrouw Monsieurs genoot van een heerlijke dag. "Ze vond het prachtig om zo eens een paar uur in de belangstelling te staan. Ze heeft er echt van genoten. En dat gold trouwens ook voor de andere bewoners."