Naast de profs, de dames, de prominenten en de kinderen van de basisschool op hun dikke banden, kent de wielerronde van Etten-Leur op zondag 13 augustus een nieuw onderdeel waarbij oud-profcoureurs samen met hun zoons of dochters tegen elkaar gaan strijden. 

Het ligt in de bedoeling van de organisatie, Stichting Wielertopsport Etten-Leur, om bij dit nieuwe onderdeel het publiek een tweetal wedstrijden voor te schotelen. Daarbij werken de duo’s eerst een tijdrit over twee ronden af. De beste drie tweetallen komen op het podium.

Het tweede onderdeel betreft een supersprint, waarbij om de andere ronde de laatste twee renners afvallen. Na acht ronden sprinten de overgebleven renners om de individuele uitslag te bepalen. De resultaten van de vader en zoon/dochter combinaties worden bij elkaar opgeteld, waarna de eerste drie duo’s op het eindpodium verschijnen.

Mister Super Prestige

In de tussentijd heeft de Stichting Wielertopsport Etten-Leur het eerste duo vastgelegd. Het gaat om niemand minder dan Sven Nys en zijn zoon Thibau, die in januari Belgisch kampioen veldrijden bij de nieuwelingen is geworden.

Sven Nys, die als bijnamen de Kannibaal van Baal, de koning van de Koppenberg en Mister Super Prestige heeft, werd in zijn carrière twee keer wereldkampioen veldrijden, was negen keer Belgisch kampioen, won zeven keer het eindklassement van de wereldbeker veldrijden en dertien keer het eindklassement van de Super Prestige. In zijn glansrijke loopbaan won hij in totaal liefst 291 wedstrijden.

Analist

Momenteel maakt Nys furore als teammanager van Telenet Fidea en is hij co-commentator en analist bij Sporza. Als voorbereiding op zijn heroptreden in Etten-Leur reed hij onlangs samen met zijn maatje Sven Vanthourenhout de zwaarste mountainbike wedstrijd ter wereld: de Cape Epic in Zuid-Afrika.