De Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Prinses Irene uit Zevenbergen organiseert zaterdag een Koningsdagwedstrijd voor leden en niet-leden van de vereniging. 

Deze wedstrijd bestaat uit de disciplines dressuur, Bixie, menvaardigheid, minimarathon en minimarathon onder het zadel.

Voorzitter Anton Rijnart en Monique Reuvers van de evenementencommissie vertellen dat de Koningsdagwedstrijd voor iedereen is. "Of je nu inschrijft met je eigen of je verzorgpony/-paard, we zorgen ervoor dat je mee kunt doen. Wel met een restrictie qua inschrijvingen, want vol is vol." Het is een onofficiële wedstrijd, wat betekent dat het geen promotiepunten oplevert voor de ruiters en menners.

De dag is opgedeeld in twee delen. 's Ochtends staan de BIXIE-proefjes en het onderdeel dressuur op het programma. Na de middagpauze komen de menners aan bod. Zij mogen hun kunsten voor wat betreft menvaardigheid vertonen en ook vinden dan de mini-marathon en de mini-marathon onder het zadel plaats.

Gratis

"We doen er als vereniging alles aan om een zo aantrekkelijk mogelijk programma aan te bieden voor deelnemers en publiek. We denken dat we daar met deze invulling in slagen", vertelt Monique Reuvers.

Uiteraard is deze dag gratis toegankelijk voor publiek.