De politie is op zoek naar de persoon die op donderdag getuige is geweest van de mislukte ontvoering van een 15-jarig meisje in Etten-Leur. 

Het meisje fietste donderdag omstreeks 15.15 uur ter hoogte van de Lindenbleek en werd lastig gevallen door een man die in een groen-blauwkleurige auto reed, mogelijk een Renault Clio.

De bestuurder stapte uit zijn auto en greep het meisje vast. Hij vroeg haar om hem te helpen en probeerde haar zo zijn auto in te krijgen. Het slachtoffer rukte zich los, gaf de man een knietje en fietste hard weg.

De politie heeft de afgelopen dagen tevergeefs gezocht naar de dader. De getuige van de mislukte ontvoering zou geroepen hebben dat de dader het meisje met rust moest laten. De politie vraagt de getuige zich te melden in het belang van het onderzoek, maar ook andere mensen die iets van het incident gezien of gehoord hebben.

Gucci pet

De dader zou een circa 25-jarige man zijn met een getint uiterlijk en een strakke zwarte baard. Hij had een Gucci pet op en droeg een zwarte shirt.

De zijramen van zijn auto waren geblindeerd. Het 15-jarige slachtoffer heeft de politie verteld dat ze de auto eerder in de omgeving van de Beukenlaan in Etten-Leur heeft gezien.