De kern Zevenbergschen Hoek gaat dicht voor sluipverkeer in de ochtendspits. Het inrijverbod gaat in met ingang van 27 april. De verkeersregelaars komen dan te vervallen. 

De maatregel houdt in dat op werkdagen tussen 06.00 en 09.00 uur dan uitsluitend verkeer met een gerichte bestemming het centrum in mag.

"Dit inrijverbod voor sluipverkeer gaan we intensief handhaven", zegt wethouder Thomas Zwiers. Wie op deze tijden het dorp als sluiproute gebruikt, wordt eruit gepikt en is 99 euro aan boete kwijt.

Tijdens een inloopavond, die woensdag in Zevenbergschen Hoek werd gehouden, kwamen er goedkeurende reacties van bewoners op het voorstel van de gemeente om de kern tijdens de spits op slot te zetten voor doorgaand verkeer.

Kort bezoek

Kort bezoek aan de dorpskern met deze maatregel is nog steeds mogelijk, zoals het brengen van kinderen met de auto naar school. Het door de kern rijden om snel de trein te halen in Lage Zwaluwe echter niet.

Met deze maatregel alsmede een intensief handhavingsprogramma per 8 mei én de herinrichting van de Hoofdweg die dit najaar plaatsvindt, hoopt de gemeente Moerdijk het sluipverkeer door het dorp voldoende te ontmoedigen. Volgens de wethouder blijft het echter wel symptoombestrijding.

Oorzaak

"Want de werkelijke oorzaak ligt voornamelijk in de knelpunten op de rijksweg A16. De problemen in het dorp waren echter dermate ernstig, dat we wel op korte termijn iets wilden doen. Tegelijkertijd bekijken wij ook in regionaal verband kritisch naar de inspanningen van Rijkswaterstaat om de knelpunten op de snelwegen op te lossen."