Een 15-jarig meisje is donderdagmiddag ontsnapt aan een poging tot ontvoering. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De tiener fietste rond 15.15 uur over de Beukenlaan in de richting van de Concordialaan toen een groenblauwe Renault Clio naast haar kwam rijden.

De bestuurder stopte in de bocht van de Concordialaan, stapte uit en greep het meisje vast. Hij vroeg haar om hem met iets te helpen en probeerde haar in de auto te duwen. Zij wist zich los te rukken, gaf de man een knietje en fietste hard weg.

Hulp

De politie heeft de afgelopen dagen geprobeerd de dader en zijn auto op te speuren, maar heeft nog geen nuttige aanknopingspunten. Daarom wordt nu de hulp van het grote publiek ingeschakeld.

De politie is specifiek op zoek naar een getinte man met een strakke zwarte baard en een sikje. Hij droeg een Gucci pet en een zwart shirt. De man was ongeveer 25 jaar oud. Hij reed in een groenblauwe auto, vermoedelijk een Renault Clio. De zijramen van de auto waren geblindeerd.

De 15-jarige tiener zegt dat ze de auto eerder in de omgeving van de Beukenlaan heeft gezien. Ook zou er iemand zijn geweest die tijdens het incident riep: "Hé, laat dat meisje met rust." De politie hoopt dat mogelijke getuigen zich melden.