In een overvolle Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen is vrijdagmiddag de Markland Technasium Award 2017 uitgereikt aan Daan Krijnen, Alesi de Geest en Joost Schreurs uit de eindexamenklas havo voor hun meesterproef InNOVative Pallet. Helaas kon Kelsey Jansen niet aanwezig zijn vanwege ziekte, maar ook haar valt deze eer te beurt.

De jury kende hen de prijs toe omdat zij het concept vernieuwend vonden, maar ook omdat het goed toepasbaar is. Daarnaast heeft de groep ook al concreet een vertaalslag gemaakt naar business, want hun InNOVative Pallet wordt inmiddels al gebruikt door hun opdrachtgever National Oilwell Varco (NOV) uit Etten-Leur.

Aan de Markland Technasium Award hangt altijd een speciale prijs. Dit jaar mochten de winnaars meteen na de uitreiking plaatsnemen in een helikopter. Een half uur lang werden zij boven Zevenbergen en omgeving rondgevlogen.

Niveau

De jury bestond uit wethouder Thomas Zwiers, tevens voorzitter, Marloes Heijligers, directeur van Heijligers Installaties B.V., en Thomas Fischer, technator van het Markland College. Zij waren verrast door de veelzijdigheid aan opdrachten, maar ook door het hoge niveau van de uitvoering. De juryvoorzitter bekende dan ook dat uitslag dichtbij elkaar lag.