In de door haar verzonden nieuwsbrief heeft de Kerstmarkt Wernhout aangekondigd de stekker uit het evenement te trekken. Belangrijkste reden is het gebrek aan vrijwilligers. 

Door het te kleine bestuur komen te veel werkzaamheden neer op de schouders van enkele diehards.

Sinds 1996 werd er in Wernhout jaarlijks een kerstmarkt gehouden. "Dat is al die jaren met veel plezier en succes gedaan", schrijft de organisatie.

"In de beginjaren was Wernhout nog redelijk uniek in de regio met een kerstmarkt. Maar het succes van een kerstmarkt bleef niet onopgemerkt en er kwamen er steeds meer. Voor onze bezoekers was dit zeker geen probleem aangezien het goed bezocht bleef. Wel zette dit steeds meer druk op de standhouders welke moesten kiezen en omzet onderdruk zagen komen te staan."

Verwarmd

"Als evenement is de kerstmarkt in Wernhout in twintig edities geëvolueerd van een markt buiten met overdekte horeca naar een volledig overdekte en verwarmde markt." 

"Dit heeft er voor gezorgd dat - ongeacht het onvoorspelbare weer in december - de markt gegarandeerd droog en warm was, en dus ook bezoekers bleven komen."

Kosten

"Een opzet welke zeer gewaardeerd werd door de standhouders en bezoekers. Daar tegenover staat dat een dergelijke overdekte opbouw hogere kosten in de vorm van tenthuur en verwarming met zich meebrengt."

"Met daarnaast ook veel werk voor de bouw. Werk dat door een steeds kleiner wordende groep opgebracht moest worden."

Slag om de arm

"In de laatste jaren is het bestuur echter te klein geworden, waarmee de belasting van de resterende leden te groot is geworden.

"Dit alles heeft er toe geleid dat het bestuur heeft besloten om te stoppen met de kerstmarkt in Wernhout.” Tenzij er zich op korte termijn nog gegadigden voor het bestuur melden of een vereniging of club zich meldt om samen de kerstmarkt voort te zetten, zo houdt de organisatie nog een slag om de arm.