Veel senioren zien soms tegen de zomerperiode op, maar de Zomerschool wil daar verandering in brengen.

Dat komt omdat veel activiteiten voor hen stil liggen of op een laag pitje worden gezet, maar ook omdat de kinderen en kleinkinderen in die tijd op vakantie zijn.

Gelukkig is er sinds 2012 de jaarlijkse Zomerschool voor senioren.

Deze zomerschool draait in de zomermaanden in de gemeenten Moerdijk, Etten-Leur en Halderberge. De school beschikt niet over een eigen gebouw en er worden ook geen lessen gegeven.

Mogelijkheden

In Fijnaart werd aan wethouder Eef Schoneveld van de gemeente Moerdijk het eerste boekje uitgereikt van zomerschoolvrijwilliger Ruud Vonk uit Willemstad. Hierin staan allerlei mogelijkheden vermeld waaraan de senioren deze zomer deel kunnen nemen.

Het boekje is bekostigd door de drie deelnemende gemeenten. Coördinator Nico Rijven liet weten dat er verleden jaar ongeveer achthonderd mensen gebruik hebben gemaakt van de zomerschool. De deelnemers eraan dienen zelf voor vervoer te zorgen.

Divers

In het boekje staan 25 activiteiten. Zo kan men deelnemen aan een stadswandeling in Zierikzee, een bezoek brengen aan museum van Gijn in Dordrecht, een workshop loempia’s maken of wijn proeven bij een biologische wijngaard. De boekjes en de inschrijfformulieren liggen bij de diverse pluspunten in de drie gemeenten.