Eerste Etten-Leurse Beursvloer levert 86 matches op

De eerste editie van de Etten-Leurse Beursvloer is een zodanig succes geweest dat onmiddellijk besloten is om in het najaar een tweede Beursvloer te organiseren. Rond de dertig bedrijven en vele maatschappelijke organisaties wisten elkaar donderdag in het Rabobank gebouw te vinden en een overeenkomst te sluiten. 

De uiteindelijke waarde van de gemaakte matches bedroeg 59.985 euro.

Drijvende kracht achter de Etten-Leurse Beursvloer en de organiserende stichting De Etten-Leurse Uitdaging, is Carlien Schilder, die sinds kort samenwerkt met Manon van Drielen. Volgens Schilder wordt er bij de beurs niet in aandelen, maar in maatschappelijke behoeften gehandeld.

Bedrijven verlenen diensten aan stichtingen, verenigingen en andere organisaties en als het kan doen die verenigingen daar iets voor terug. Het doel is om de leefkwaliteit van de bewoners van Etten-Leur te verbeteren. De beurs op zich drijft al op verleende diensten van bedrijven die de ruimte beschikbaar stellen, de PR, de catering en drankjes verzorgen en hulp bieden in de vorm van 'hoekmannen en -vrouwen'.

Match

De opening werd verricht door wethouder Jean-Pierre Schouw, waarna de hulpzoekers hun match probeerden te maken met bedrijven die ingedeeld waren in de categorieën ICT logistiek, opleiding en training, organisatie en advies, materialen en faciliteiten, klussen en evenementen.

Hulp werd volop geboden. Van advies bij uitbreiding en herinrichting, tot het schrijven van teksten voor een informatieboekje. Vergaderruimtes werden beschikbaar gesteld en cadeaubonnen gedoneerd. Trainingen in het fitnesscentrum voor vrijwilligers, en lezingen tijdens verwendagen van de Yellow Roses Foundation. Daarnaast werd er ook hulp geboden voor vrouwen met kanker, ondersteuning voor mensen met huwelijksproblemen en hulp op arbeidsrechtelijk gebied.

De meeste tegenprestaties waren er in de vorm van publiciteit door vermeldingen op social media en websites, naamplaatjes en zelfs stickers op de treintjes van modelspoorvereniging Baroniespoor.

Overeenkomst

Waren de aanbieders uit het bedrijfsleven en de maatschappelijke organisatie het eens, hadden ze dus een match, dan werd een overeenkomst ingevuld en ondertekend. Die overeenkomst werd vervolgens bij het matchloket door accountant Theo van Oosterhout van een waarde voorzien, waarna notaris Jacqueline Trouw ervoor zorgde dat de match werd vastgelegd. Voorwaarde is wel dat de match binnen één jaar gerealiseerd is.

Tip de redactie