Tantes van Van Gogh in aantocht

Tantes van Van Gogh. Dat is de naam van het nieuwe bouwproject dat straks gestalte moet krijgen op de plaats van de voormalige schoenwinkel De Roos aan de Markt 25 en de woning aan de Sint Elisabethlaan 3a. 

Met de ondertekening van een anterieure overeenkomst tussen DC Vastgoed en de Gemeente Zundert is de ontwikkeling van de in de volksmond als ‘De Roos’ bekend staande locatie weer een stap dichterbij gekomen.

Twee gebouwen

Het nu gepresenteerde ontwerp laat twee gebouwen zien. Aan de zijde van de Molenstraat komen vijf appartementen (drie op de begane grond en twee boven).

Aan de achterzijde worden vijftien appartementen gerealiseerd in vier lagen. Elke laag bestaat uit vier appartementen, behalve de bovenste: die krijgt er drie.

Verbinding

Het gaat in totaal dus om twintig luxe appartementen die in grootte variëren van 110 m2 tot 170 m2 en die naar verwachting tussen de drie en vier ton per stuk gaan kosten. Eind mei gaan de appartementen in de verkoop.

Inspraak

Verder is er een ondergrondse parkeerkelder en wordt een twaalf meter brede doorsteek gecreëerd tussen het Van GoghHuis en Van Goghplein. Die verbinding wordt in de avonduren afgesloten.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat nu de inspraak in. Als alles volgens planning verloopt, kan aan het einde van dit jaar worden gestart met de bouw. Dat gebeurt als zeventig procent van de appartementen is verkocht. Eind 2018 kan dan de oplevering plaatsvinden.

NUwerk

Tip de redactie