Met een gezellige wintermarkt heeft woningcorporatie Woonkwartier het project Serena 2 in de wijk Zoetendaal in Zevenbergen feestelijk afgesloten.

Dit project werd vorig jaar opgestart, waarbij 107 huurwoningen van Woonkwartier een fikse opknapbeurt kregen, zodat zij weer in het straatbeeld passen van de wijk.

Om de bewoners van de betreffende huurwoningen en ook de nabij gelegen basisschool De Arenberg te bedanken voor hun medewerking en geduld tijdens de hiermee gemoeide werkzaamheden, heeft Woonkwartier deze wintermarkt voor hen georganiseerd met snert, broodjes worst en bal en verse poffertjes.

Voordat de wintermarkt van start ging, was er voor genodigden een korte rondleiding. Henk Verweij, projectleider Serena 2 van Woonkwartier, vertelde daarbij dat de meeste bewoners, nu het eenmaal allemaal klaar is, zeer positief zijn.

Niet alleen de woningen hebben een opknapbeurt gehad, de hele wijk is aangepakt waardoor deze nu een veel vriendelijkere en groenere uitstraling heeft.

Maatregelen

Bij 107 huurwoningen zijn onder andere de daken vervangen, nieuwe kozijnen en dubbelglas geplaatst en de woningen zijn geschikt gemaakt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Een heel scala aan maatregelen, die voor de huurders uiteindelijk een verlaging van hun vaste lasten moeten opleveren en vooral het wooncomfort moeten verhogen.