Muziekvereniging Sint Cecilia kent weer drie jubilarissen: Dimph van den Broek, Toon Bastiaansen en Ad van de Buijs. Het in het orkest spelende drietal krijgt geen genoeg van de harmonie.

De op 17 maart 1955 in Rijsbergen geboren en getogen Dimph van den Broek, doch wonend in Zundert, is sinds haar twaalfde jaar lid van het Rijsbergse muziekkorps Sint Cecilia.

Overgebleven

Ze is het enige vrouwelijke lid dat tot nu is overgebleven van alle meiden die zich vijftig jaar geleden met haar bij muziekvereniging Sint Cecilia aanmeldden.

"Ik sla momenteel de kleine trom en schep er nog altijd veel plezier in. Elke dinsdagavond ben ik dan ook te vinden in het repetitielokaal aan de Lagestraat van mijn geboortedorp", zegt zij.

Schuiftrombone

Als liefhebber van de blaasmuziek doet Toon Bastiaansen qua enthousiasme niet voor haar onder. De 73-jarige Rijsbergenaar was twaalf jaar oud toen hij lid werd van Sint Cecilia. 

Zijn eerste instrument was een bugel. Inmiddels speelt Bastiaansen echter alweer menig jaar de schuiftrombone.

Buiten de harmonie heeft Bastiaansen tot nu ook heel wat afgetoeterd bij verschillende blaaskapellen, zoals de Kantenmaaiers van de Boerendag. Nu alweer even bij L’Amazuur waarvan hij de leider is.

Voetballen

Als de harmonie uitrukt sluit de 75-jarige Ad van de Buijs met zijn bas als laatste de rij. Pa Piet vond dat zijn enige zoon bij de fanfare moest gaan en niet op voetbal wat Ad eigenlijk het liefst had gewild.

"In plaats van de voetbalschoenen aan kreeg ik op mijn dertiende een blaasinstrument in handen gestopt. Dat was een piston."

"Ongeschikt voor mij, zo bleek. Na een tijdje nog de hoorn te hebben bespeeld, stapte ik over op de Es-bas. Die heb ik nu al vijftig jaar om de hals."