De samenwerking tussen de Etten-Leurse Korfbalvereniging (ELKV) en Korfbal Vereniging Zevenbergen (KVZ) is officieel bezegeld met de onthulling van de nieuwe naam Focus.

Daar hoorde natuurlijk een nieuw logo bij en nieuwe tenues voor de spelers. En dat alles in een door vele vrijwilligers opgeknapte kantine. Met een donker plafond en appeltjes groene muren ziet die er gezellig en uitnodigend uit.

De officiële oprichtingsdatum van de ELKV was 1 oktober 1963. Toen werd er gespeeld op de Schapenwei achter de Veemarkthal. Sinds 1997 zijn zij, samen met vele andere sportclubs, gevestigd aan de Olympiade. "We hebben een prachtige locatie", zegt Hans de Heer, korfbalveteraan en oud-trainer, "daar is menig bezoekende club jaloers op."

Praten

De eens grote vereniging verloor in de loop der jaren wat leden. "We hebben wel veel jeugdleden, zo’n vijftig, en in de jaren 2015 en 2016 hadden we een dames- en een gemengd team."

In de loop der tijden kwamen de Zevenbergse en Etten-Leurse korfballers, die ook al meer dan dertig jaar hun balletje gooien, elkaar wel eens tegen. Ze snuffelden wat aan elkaar en kwamen tot de conclusie dat het allemaal best accordeerde. "Zij hadden weinig jeugd", vertelt De Heer, "dus geen opvolgers om de vereniging in stand te houden. Wij juist wel, maar weinig senioren. We wilden wel met elkaar praten." 

Vanaf september 2016 is de samenwerking een feit.

Opknapbeurt

Die samenwerking bracht wel een ander aspect naar voren en dat was de kantine. Die mocht na twintig jaar wel een opknapbeurt hebben. Van het een kwam het ander en de handen werden uit de mouwen gestoken.

Bij de samenwerking hoorde eveneens een nieuwe naam, Focus, en een nieuw logo.