Het onderzoek naar de oorzaak van de brand die zaterdagnacht een villa in de Ouwer in wijk De Keen in Etten-Leur volledig verwoestte, was ook maandag nog in volle gang. Met een hoogwerker zijn door het team Forensische Opsporing foto’s gemaakt van het ingestorte dak. Net als zondag werd ook een speurhond ingezet. 

Het onderzoek vindt plaats omdat de omstandigheden waarin de brand zich heeft afgespeeld minimaal verdacht zijn.

Een omwonende van de Ouwer, in wijk De Keen, zegt: "Het was zaterdagnacht kort voor één uur. Ik stond net op het punt om naar bed te gaan, had in huis de diverse klokken al vooruit gezet in verband met de zomertijd toen ik twee of drie enorme knallen hoorde. Ik dacht eerst nog even dat het vuurwerk was." 

Korte tijd later reed de brandweer de Ouwer in.

Explosies

Na de knallen, die op explosies leken, sloegen binnen de kortste keren de vlammen uit het dak van de villa. In eerste instantie was er zorg dat er zich mogelijk mensen in het pand bevonden, maar dat bleek niet het geval.

De brandweer kon echter niet voorkomen dat de villa nagenoeg geheel afbrandde; de schade aan omliggende woningen kon tot een minimum beperkt worden.

Het verwoeste pand blijkt toe te behoren aan drugscrimineel Johan V., die sinds enkele weken voor vier jaar achter slot en grendel zit vanwege zijn aandeel bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne via de haven van Rotterdam. Mede hierom wordt uitgebreid onderzoek gedaan door de politie omdat iemand of meerdere personen het wellicht op V. en zijn gezin gemunt had(den).