Rachel Sprenkels uit Etten-Leur is doorgedrongen tot de finale van Miss Teen of Noord-Brabant voor meisjes in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. 

Sprenkels, afgelopen maandag 17 jaar geworden, werd gekozen in de finale tijdens de casting die eerder deze maand plaatsvond bij Fletcher Hotel-Restaurant Trivium in haar eigen woonplaats.

Rachel Sprenkels studeert verpleegkunde op het Kellebeek Colllege in Roosendaal. "Ik had me opgegeven voor de missverkiezing omdat ik mezelf graag eens van een andere kant wilde laten zien", geeft ze als motivatie voor haar deelname.

Na haar inschrijving werd de geboren Etten-Leurse uitgenodigd op de castingdag, die bestond uit drie gedeelten: een introductieronde, een vragenronde in het Engels en een bikinironde. "Dat laatste was best spannend om te doen."

Verrassing

Toen Sprenkels aan het eind van de dag hoorde dat ze door mocht naar de finale was dat echt een verrassing. "Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen." En daarna begon het pas echt. Er werden vele foto’s gemaakt en contracten getekend.

De provinciale finale vindt plaats op zaterdag 20 mei. Het traject hier naartoe bestaat uit verschillende workshopdagen en activiteiten. Daarbij moet gedacht worden aan social mediatraining, inzet voor het goede doel, make up tuturials, catwalk lessen, facial expression, zelfpresentatie, choreografie enzovoorts. Rachel kijkt enorm uit naar de komende periode. "Ik ga er voor de volle honderd procent voor."

Pruiken

Miss Beauty Teen of The Netherlands zet zich elk jaar in voor het goede doel. Dat is dit jaar de Stichting Haarwensen. "Hier wil ik ook graag aan bijdragen. De stichting heeft geld nodig voor het maken van pruiken voor kinderen tot 18 jaar, die door bijvoorbeeld een ziekte een haarstuk nodig hebben."

Stichting Haarwensen wil deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Om geld in te zamelen voor de Stichting Haarwensen gaat Rachel Sprenkels in diverse winkels een collectebus plaatsen.