Zaterdagmiddag ging om 16.40 uur het eerste team van start dat deelnam aan een nieuw sportief evenement waarvan de opbrengst gaat naar stichting Roparun, ten bate van de zorg en ondersteuning van kankerpatiënten. 

Initiatiefnemer is de Lionsclub Etten-Leur in samenwerking met ARV Achilles, de Road Runners en het Roparun Team 248 Go4Life.  

Een passende datum voor de Run-Bike-Walk werd gevonden op het tijdstip van overgang naar zomertijd, wanneer de klok een uur vooruit wordt gezet.

Buitengebied

Naast de mini Roparun van 25, 45 of 65 kilometer die met teams van vijf lopers en fietsers werd afgelegd, konden wandelaars kiezen tussen een afstand van 10 of 20 kilometer.

De routes voerden vanuit het centrum door het buitengebied van Etten-Leur.

Koud

Naast de 150 inschrijvingen meldden zich op zaterdagmiddag nog zo’n 30 wandelaars. Het uiteindelijke doel was een gezamenlijke finish om 23.00 uur.

De lopers, fietsers en wandelaars hadden het ondanks het mooie weer niet makkelijk. Er was behoorlijk veel wind, vooral in het buitengebied, en die was erg koud. Bij terugkomst werden de verkleumde deelnemers ontvangen met warme thee.

Finish

Vanaf 22.00 uur druppelden de eerste sportievelingen binnen, daarbij begeleid door spreekstalmeester Kees Maas. Uiteindelijk werd om 23.00 uur door de deelnemers nog een extra ronde gelopen die werd afgesloten met een eindschot, of in dit geval toeter, door Paul Bossché, zelf kankerpatiënt.

Het eindbedrag dat overgemaakt kan worden naar stichting Roparun bedraagt 1.555 euro.