Mary van Duuren hoopt met haar boek 'Twee Ons Geluk' lezers blij te maken en te informeren over adoptie. Hiermee is Etten-Leur opnieuw een schrijfster rijker.

Met haar optimistische kijk op het leven heeft zij een serie korte verhalen geschreven en die gebundeld.

Elk verhaal is gebaseerd op haar persoonlijke leven en heeft veel te maken met de opvoeding van haar twee adoptiekinderen.

Serie

Mary van Duuren (53) is geboren in Breda, maar woont sinds 1989 in Etten-Leur, samen met haar man en twee adoptiekinderen uit Colombia.

Die adoptie resulteerde in het schrijven van een serie van elf boekjes, met hoofdpersonen Anne en Bas, 'voor adoptiegezinnen en hun omgeving'.

Schrijfpassie

De opbrengst ging naar goede doelen in Colombia, evenals die van het boek ‘Beren op de Weg’ over het adoptiemoederschap.

Als zelfstandig ondernemer werd het schrijverschap even geparkeerd, maar vorig jaar kwam de schrijfpassie weer boven. Dat resulteerde in het boek 'Twee Ons Geluk.'

Geluksmomentjes

"Het boek weegt ongeveer twee ons", verklaart Van Duuren de titel, "en het zijn allemaal geluksmomentjes uit mijn leven. Het leven kent voor- en tegenspoed."

"Het gaat erom hoe je daar mee omgaat, hoe je iets negatiefs om kunt buigen naar iets positiefs. Ik ben iemand die het leven heel positief benaderd."