Leerlingen planten 750 boompjes en struikjes

In heel Nederland zijn woensdag door leerlingen van scholen bomen en struiken geplant ter gelegenheid van de viering van Nationale Boomfeestdag. In Etten-Leur gebeurde dat door de 58 leerlingen van groep 7a en b van De 4 Heemskinderen. Locatie was een perceel aan de Rijsbergseweg.  

De Boomfeestdag in Etten-Leur wordt elk jaar door de gemeente georganiseerd in samenwerking met Ankie en Arjen Stoop van het Brabants Landschap.

De leerlingen van De 4 Heemskinderen kwamen woensdagochtend op de fiets en in een prachtig lentezonnetje naar de Rijsbergseweg om de handen uit de mouwen te steken. En dat was nodig ook, want er lagen liefst 750 struik- en boomvormers klaar om de grond in te gaan. Wethouder Ron Dujardin plantte samen met enkele kinderen het eerste boompje.

Verbinding

Het thema van de Nationale Boomfeestdag dit jaar was ‘Verbinding’. Dujardin: "Op deze plek verbinden we de groenzones in het buitengebied van Etten-Leur tot een mooie groene cirkel, net zoals we dat ook aan de noordelijke kant van de gemeente hebben."

Aan de Rijsbergseweg werd woensdag van alles en nog wat aan bomen door elkaar geplant. Ankie Stoop: "Ik zag net al een eik en een linde de grond ingaan. Meerdere soorten door elkaar is ook beter voor de biodiversiteit."

Voetbalvelden

De Nationale Boomfeestdag werd woensdag voor de zestigste keer gehouden. In die zestig jaar hebben miljoenen kinderen in heel Nederland een eigen boom geplant. Alles bij elkaar zijn er zo in zestig jaar tijd meer dan tien miljoenen bomen geplant, gelijk aan zo’n 2.200 voetbalvelden.

Tip de redactie