Rijsbergs Toneel presenteert met Reinaert tevens zes nieuwe spelers

Het Rijsbergs Toneel speelt voor u dit jaar Reinaert. Het stuk is een bewerking van het beroemde dierdicht Vanden vos Reynarde. 

Maar het eeuwenoude verhaal is voorzien van een modern jasje door regisseur Herbert Mouwen. De voorstelling is zeker de moeite waard voor jong en oud.

De vereniging presenteert bovendien met trots een zestal nieuwe spelers op het podium. Eén van die nieuwkomers is Tom Brock. Hij heeft de eer om de hoofdrol te mogen spelen; de schurk Reinaert.

Tom Brock is achttien jaar oud en woonachtig in Breda. Tom is een creatieve jongeman die zelf graag verhalen en liedjes schrijft en behalve het publiek ook een gitaar weet te bespelen. 

Spannend

Toen hij bij het Rijsbergs Toneel kwam was dat best spannend omdat hij er echt niemand kende. Maar gelukkig werd ik heel leuk ontvangen, vertelt Tom.

"Het ging eigenlijk vanzelf. Bovendien was ik niet de enige nieuweling, met mij nog vijf andere nieuwe mensen." 

Eer

De repetities begonnen in oktober. Er werd gestart met het oplezen van stukjes tekst en daar bleek de regisseur tevreden over te zijn, blijkt uit de rolverdeling.

Tom vindt het een grote eer om de hoofdrol te mogen vertolken en heeft dan ook al heel veel zin in het voorstellingsweekend; 31 maart, 1 en 2 april in de Koutershof te Rijsbergen.

Tip de redactie