EHBO-vereniging Joannes de Deo wil 6-minuten zone

Iedereen in Etten-Leur en omgeving zou, in geval van hartfalen, binnen zes minuten door reanimatie geholpen moeten kunnen worden. Daar maakt EHBO-vereniging Joannes de Deo zich sterk voor. 

Op dinsdag 21 maart wordt er daarom in het oude Raadhuis aan de Markt een bijeenkomst gehouden die gaat over reanimatie met een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Onder het motto een Hartveilig Etten-Leur wil de vereniging daar meer bekendheid aan geven en met de aanwezigen nadenken over de realisatie van een 6-minuten zone.

Wim van Ruyven (73) is coördinator reanimatie EHBO en sinds 2002 aan de vereniging Joannes de Deo verbonden.

BHV'ers

Drie gecertificeerde instructeurs van de vereniging leiden belangstellenden zelf op, die dan vervolgens een paar maal per jaar bijeen komen voor een herhalingscursus.

Etten-Leur en wijde omgeving beschikt over zo’n tweehonderd mensen die kunnen reanimeren. Dat mogen er van Van Ruyven wel wat meer zijn.

"Bijvoorbeeld de vele BHV’ers die zich ook buiten werktijd beschikbaar zouden kunnen stellen, privétijd voor hun eigen omgeving." De rond de honderd leden van de vereniging met een EHBO-diploma kunnen allen reanimeren.

NUwerk

Tip de redactie