De gemeente Etten-Leur heeft een mobiele camera laten plaatsen langs de Parklaan in Etten-Leur. Op deze plek, en ook aan de Bredaseweg, zijn de afgelopen weken bushokjes doelwit geweest van vandalen. 

Dat gebeurde steeds in het weekend. Vermoedelijk worden de vernielingen gepleegd door uitgaansjongeren. 

Iedere zaterdag rijden er zogeheten nachtbussen tussen Breda en Etten-Leur om op die manier een groot aantal bezoekers vanuit de horeca in Breda tegen gereduceerd tarief weer veilig thuis te brengen.

Sinds zaterdag 11 februari hebben deze nachtbussen niet meer het centrum van Etten-Leur bij de Valpoort als eindstation, maar de Parklaan. Het bushokje aldaar moest het onlangs twee weekenden achter elkaar ontgelden.

Overlast

Op de Valpoort leverde het uitstappen van de passagiers veel (geluids-)overlast op voor omwonenden. In overleg met verschillende partners, waaronder de politie, de wijkmanager en vervoerder Arriva, werd er daarom voor gekozen om deze halte bij de nachtbus te laten vervallen om zo de overlast te beperken.

Camerabeveiliging zoals die nu aan de Parklaan is geplaatst, is eerder door de gemeente Etten-Leur ook al eens ingezet toen er aan het Schoonhout brand gesticht werd bij containers. Na het plaatsen van de camera werden er geen brandstichtingen meer geconstateerd.