Riet Bol en Riet van Sprundel besloten in 1967 om samen lid te worden van de gemengde zangvereniging Niervaert in Klundert. Ze waren toen al vriendinnen en woonden tegenover elkaar. Dit jaar zijn ze dan ook samen honderd jaar lid. 

Dat lid worden, vijftig jaar geleden, ging niet helemaal vanzelf. Ze hadden een paar kleine kinderen rondlopen, maar hun beide Jannen hadden geen bezwaar. Een voordeel was dat ze toen heel dichtbij café De Kroon, de repetitieruimte in de Hoogstraat, woonden. Mocht het nodig zijn, dan waren ze snel bij hun kroost.

De voorzitter van het koor, Jacques van der Ing, prijst de jubilaressen omdat ze ook, toen het niet zo goed ging bij het koor, lid bleven. Riet Bol en Riet van Sprundel begonnen in 1967 als alten. "We waren toen de enige twee alten, nu hebben we er zestien." Daarnaast zitten er ook veel sopranen in het koor, maar er is een gebrek aan mannenstemmen.

Oorkonde

Op de vraag aan de dames waarom ze het vijftig jaar hebben uitgehouden bij het koor, antwoorden ze: "Het is niet alleen leuk om te zingen, maar de sfeer is fantastisch en het is altijd erg gezellig." Van de voorzitter hebben ze ter gelegenheid van het jubileum een oorkonde van de landelijke bond gekregen en een bos bloemen.

Die waren er ook voor Floor Hamelijnck omdat hij 12,5 jaar lid is. Het Niervaertkoor oefent iedere dinsdag van 20.15 tot 22.00 uur in de Niervaert.