Voetbalvereniging DSE op het sportpark aan de Hoge Neerstraat in Etten-Leur mag van de gemeente vanwege het gebrek aan voldoende trainingscapaciteit voor haar leden gebruik maken van het veld op het voormalig terrein van honk- en softbalvereniging The Stags. Dat veld ligt direct naast de accommodatie van DSE.

In de afgelopen periode heeft de gemeente gekeken of voor DSE een eventueel gecombineerd gebruik met een veld bij voetbalvereniging Internos tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. ‘Verschillende opties zijn samen met de clubs besproken’, laat het college van burgemeester en wethouders weten.

Daarbij zijn zaken als huidige trainingsschema’s, actuele ledenontwikkeling en ingezet beleid van de twee verenigingen betrokken. 'Op basis van de ingewonnen informatie stellen wij vast dat medegebruik door DSE van trainingscapaciteit bij Internos niet de voorkeur van beide clubs heeft.'

Bewust

In goed onderling overleg is daarom besloten dat DSE voorlopig gebruik mag maken van het veld op het oude terrein van The Stags. 'Bij de herinrichting van sportpark Hoge Neerstraat in 2013 en 2014 hebben wij bewust al rekening gehouden met een eventuele behoefte aan extra veldcapaciteit', stelt het college. Om die reden zijn toen ook de lichtmasten herplaatst die vrijkwamen vanwege de uitplaatsing van The Stags.

De honk- en softbalvereniging is in 2013 naar het nieuwe sportpark aan de Kempenerrandweg in de Streek verhuisd. Het voormalige veld van The Stags is weliswaar niet gedraineerd, maar dat is voor DSE geen belemmering.