Ruim 1.300 mensen dansten maandagmiddag in het centrum van Etten-Leur de vogeltjesdans tijdens het jaarlijkse MaMi-spektakel. Dat aantal lag een behoorlijk stuk lager dan bij eerdere recordpogingen van de Stichting MaMi. 

De voorbereidingen kunnen dan nog zo perfect zijn, de weersomstandigheden zijn allesbepalend voor voldoende belangstellenden.

Die weersomstandigheden vielen uitgerekend maandagmiddag tijdens deze carnaval zwaar tegen vanwege regen en veel wind.

De bekende hit van de Electronica’s uit 1980 vormde het uitgangspunt voor deze editie. Ras entertainer Huub Hangop zong Waar is mijn kanariepiet?, een bewerking van het origineel van het nummer van de Elektronica’s, waarna de toch nog ruim 1.300 aanwezigen het beroemde dansje inzetten.

Wereldrecord

Er bestond overigens al een wereldrecord 'grootste vogeltjesdans'. Dat werd gevestigd door dertigduizend deelnemers in een Amerikaans honkbalstadion. Toch meent Stichting MaMi dit record aan te kunnen melden bij het Guinness Book of Records, omdat in Amerika alleen met de handen werd geknipperd en met de armen gefladderd.

In Etten-Leur werd maandag het volledige dansje door de deelnemers gedaan, dus inclusief het deel waarbij door de knieën wordt gegaan en het rondedansje.