Voor de 57e keer trok de grote carnavalsoptocht met leuke creaties en een hoop herrie aan het oog van een groot publiek in Rijsbergen voorbij. Er waren dit jaar in vergelijking met verleden jaar wel wat minder bezoekers maar dat mocht de pret niet drukken. 

De Aopenlanders schotelden een kleurrijke en sfeervolle stoet voor, die beslist de moeite waard was om te worden bekeken.

Er waren enkele contrasten die de optocht zo bijzonder maakten. Zo werd stilgestaan bij een in het verkeer omgekomen carnavalsbouwer en vroeg een optochtdeelnemer zijn geliefde ten huwelijk.

Zowel de jury als het publiek koos CV GoedZatGeleuter met 'Agge het nie wit, dan gebruikte kit' tot winnaar bij de grote wagens. De top 3 bestond verder uit de muziekdoos van CV dun Hooibaarg en het festival van Konstaant Aandurs in hun 11e (jubileum)jaar.

Kleine groepen

Bij de grote groepen was de winst voor CV de Kliekskus, volledig in touw en wol in de klit geraakt. Buurtschap 't Plentje werd Betast, maar liepen toch met de eerste prijs bij de kleine groepen weg.

Rene Braspenning was de beste individuele en CV TeutZat nooit van gehoord was voor de tweede keer de beste in de 12+ categorie.